Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Polaarõhtu Lennusadamas

    Teisipäeval, 23. mail kell 19 esineb Lennusadamas Eesti Polaarklubi polaarõhtul etnoloog ja antropoloog (Tartu Ülikooli etnoloogia kaasprofessor) Aimar Ventsel teemal „Arktika põlisrahvad ja dekoloniseerimine”.

    Aimar Ventsel lõpetas 1993. a Tartu Ülikooli etnoloogia ja ajaloo erialal. Magistrikraadi kaitses 1998. aastal Berliini Freie Universitätis. Doktorikraadi omandas Ventsel 2005. aastal Halles Martin Lutheri Ülikoolis ja Max Plancki Sotsiaalantropoloogia Instituudis väitekirjaga „Reindeer, Rodina and Reciprocity: kinship and property relations in a Siberian village” („Põhjapõder, kodukoht ja ühiskäendus: sugulussidemed ja omandisuhted siberi külas”). Alates 2003. aastast on ta lugenud TÜ-s loenguid etnoloogia erialal ning 2009. aastast töötanud lektori ja vanemteadurina. 

    Ventsel on teinud 1995. aastast regulaarselt etnograafilisi välitöid Lääne-Siberis, Jakuutias ja Ida-Saksamaal. Peamisteks uurimisteemadeks on majandus- ja juriidiline antropoloogia, muusikakultuurid.

    Aastateks 2022-2023 kinnitas Eesti Teaduste Akdeemia Arktika uuringute uurija-professuuri, kus tegutseb ka Aimar Ventseli uurimisrühm.

    Polaarõhtu on tasuta, kuid vajalik on registreerimine hiljemalt 22. maiks.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info