Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Fotonäitus Paksus Margareetas „Meenutusi eestlaste teadusuuringutest Teravmägedel“

    Paksu Margareeta esimese korruse galeriis on avatud fotonäitus „Meenutusi eestlaste teadusuuringutest Teravmägedel“. Näituse on koostöös Eesti Polaarklubiga koostanud Krislin Kämärä ja Katrin Savomägi. „Näitus pakub põnevat avastamist sellest erilisest paigast, mis on Eestist ligikaudu kolmandiku võrra suurem ning kus püsielanikke on vaid ligikaudu 2700, kuid jääkarusid veelgi rohkem. Näituse tarbeks uuriti esmakordselt terviklikult ja koondati info Eesti teadlaste osalusel toimunud ekspeditsioonidest Teravmägedele, mis algasid 1970. aastatel ja kestavad tänaseni. Teravmägede olemus ja tehtud teadusuuringud on näitusel edasi antud läbi inimeste meenutuste ja fotomälestuste,“ ütles Katrin Savomägi Polaarklubist.

    Näitus asub Paksu Margareeta muuseumipoe ja kohviku ruumides ja on avatud muuseumi lahtioleku aegadel ja on avatud 4. juulini 2021.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info