Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Thomas Franki loeng: Haabjas tuhande aasta tagustel veeteedel

    Tulge 16. märtsil kell 17.00 Lennusadamasse Thomas Franki loengule: Haabjas tuhande aasta tagustel veeteedel.NB! Loeng toimub inglise keelesSissepääsuks on vaja lunastada Lennusadama pilet. Kui soovid tutvuda ka Lennusadama ekspositsiooni ja uute näitustega, siis tule kohale pisut varem. Lennusadamas on hetkel üleval 3 ajutist näitust: Põrgu Läänemerel. Juminda meretragöödia 1941, Väikesed laevad, suured meistrid ja Kajutivestlused Johan Pitkaga. Samuti on Lennusadama püsinäitusel eksponeeritud haabjas.Muuseumi külastus saab toimuda sel hetkel kehtivate reeglite järgi.Taani ajaloolane Thomas Frank on aastaid uurinud viikingite idasuunalisi veeteid. Ta on töötanud kirjalike allikate ja arheoloogiliste leidudega, aga samuti ise viikingite idapoolseid rännuteid mööda matkanud.
    2017. aastal läbis ta süstal muistse veetee “varjaagide juurest kreeklasteni” (Austrvegr), Vana Laadogast Konstantinoopolini.
    2021. aastal aga haavapuulootsikul “varjaagide juurest pärslasteni, Vana Laadogast Kaspia merele.
    Loengus jutustab Thomas oma ekspeditsioonidest ja tutvustab teooriat, mille kohaselt viikingid just haabjatel mööda idapoolseid jõgesid rändasidki. Samuti jagab Thomas oma järgmise ekspeditsiooni (Eestist Taani) plaane ja eesmärke. Nimelt usub ta, et haabjatel rännati ida poolt Skandinaaviasse juba mitusada aastat enne viikingiaega.
    https://haabjas.com/tag/thomas-frank/

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info