Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Muuseumiöö “Öös on pidu.”

    Kord aastas, laupäevasel maiõhtul avavad muuseumid ja teised mäluasutused oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd.

    Kord aastas, laupäevasel maiõhtul avavad muuseumid ja teised mäluasutused oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd.

    Muuseumiöö toimub laupäeval, 19. mail 2018. Muuseumiöö toimub sel aastal pealkirja “Öös on pidu” all. Sünnipäeva-, pulma- ja lõikuspeod: milliseid pidusid on üldse olemas? Millised on meie peorituaalid ja kuidas on pidutsemine ajas muutunud? Kas loomad peavad ka pidu? Aga taimed? Millised on suured spordipeod? Kas robotid oskavad pidutseda? Eestil on 2018. aastal sünnipäev ja sünnipäevadel peetakse ikka pidu: sel muuseumiööl räägime peoteemad igast vaatenurgast lahti. Muuseumiöö on üle Eesti toimuv suur muuseumipidu, mille programmi leiab kodulehelt siit.

    Lennusadam on muuseumiööl avatud kell 18-23 ning sel ajal on sissepääs meie muuseumisse tasuta ja elava järjekorra alusel, eelbroneeringuid ei tehta. Sissepääs lõpetatakse kell 22:15.

    Peod sadamates on alati erakordsed. Kui sa ei pelga meretuult, astu Suure Tõllu juurde. Aurik-jäämurdja on vallutanud kaks karastunud madrust DJ Bertil ja Milan, spetsialiteediks muusikavalik, mis ka kõige suurema tormiga kuulatama paneb. Mini Maru on avanud oma suvekohviku, pakkudes mere karges läheduses mõnusat olemist ja suupisteid.

    Kui tuul lubab, tõstame kell 21 üles vesilennukite angaari metalsed seinad.

    Hea ilmaga on lisaks avatud Maru terrass Lennusadama angaari 2. korrusel, kus saab nautida peenemat kohviku interjööri ja meloodiaid DJ Tõnis Hiiesalu plaadikohvrist.

    Angaaris on avatud Eesti 100. sünnipäevale pühendatud ajutine näitus “100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades 1918-2018”. Leia näituselt oma sünni- või muu tähenduslik aastaarv või laevalugu ning jaga sellest tehtud pilti sotsiaalmeedias #minuaasta #minulaev. Facebookis, Instagramis, Twitteris ja VKontaktes jagajate vahel loosime 21. mail välja esindusliku raamatu, kus kõik 100 laevalugu sees!

    Avatud on muuseumipood – küsi äsja ilmunud meremuuseumi uurimislaeva Mare 50. aastapäeva marki!
    Kel soov merekultuuri endas pikemalt hoida, soovitame patseerida mööda Beta promenaadi.

     

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info