Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Muinastulede öö Lennusadamas

    28.8.2021

    18.00-22.00

    Traditsiooniks saanud muinastulede öö Lennusadama välialal toimub sel aastal 28. augustil.

    Üheskoos Patarei Merekindlusega süütame päikeseloojangul iidsete tavade kohaselt viipetuli, mis juhatab kaugetes vetes seilavad meremehed tagasi koju.
    Viipetuli oli algeline tuletornide eelkäija, mille eesmärgiks oli laevade navigeerimise hõlbustamine – kus hiiglasliku kooguga kaevu sarnaselt kõrgele tõstetud raudkorvis põlesid kas tõrvased halud või siis ka süsi. Viipetule loojaks peetakse taanlast Jens Pedersen Grovet (1584 – 1639), kes esimese sarnase tulepaagi püstitas 1627. aastal Jüütimaa põhjaossa Skagenisse. Eesti rannikul püstitati esimesed viipetuled 1646. aastal Sõrve sääre tipus olevale Vesitüki laiule ning Ruhnu saare läänerannal paiknevale Pärsi neemele. 1650. aastal on Rootsi kartograafide poolt need ka kantud merekaartidele. Viipetuled levisid üle Skandinaavia, ent asendusid siiski sajakonna aasta jooksul juba tunduvalt modernsemate puidust ja kivist tuletornidega.

    Kogu programm toimub Lennusadama välialal ja Patarei Merekindluses ning on kõigile huvilistele tasuta!

    Juba päeval kell 13 alustatakse lahesõitudega A1 kailt 3-4 erineva jahiga.
    Hind: 15/€ täiskasvanu 10€/laps.
    Pileteid saab osta A1 kai ees olevast oranžist telgist.

    20.30 süütame muinastule
    Muinastulede öö Tulelaul:
    https://www.muinastuled.ee/tulelaul/

    Programmi täiendab tuleshow, mille esitavad neli artisti Free Flow Studiost. Etendus sisaldab tantsuelemente, mitmesuguseid tulevahendeid, trikke, samuti eriefekte ja pürotehnikat.
    Rõõmsameelne show loob põneva õhkkonna ega jäta kindlasti kedagi külmaks!

    Plaate keerutab DISCO TALLINN
    Disco Tallinn on juba üle 6 aasta nii Tallinnas kui mujal Eestis tegutsev pop-up pidude- ja kontserdisari, mille loosungiteks on maailmatasemel välisesinejad, põnevad muusikat toiduelamuste ja muude kunstivormidega segavad eriprojektid ning enamikust erinev lähenemine heale ajaveetmisele. Disco Tallinn on aegade jooksul pakkunud elamusi nii peredele kui täiskasvanutele, nii kirikus kui mõisas, nii maal kui merel, nii öises muuseumis kui oma peamises kodus Sakala teatrimajas. Lisaks kodumaisele koorekihile on lavalaudadelt läbi käinud ka hulk armastatud artiste mujalt, nagu näiteks Kraak & Smaak (Holland), Dimitri From Paris (Prantsusmaa), Louie Vega (USA), Joey Negro (UK) jpt.
    28. augustil kostitavad Disco Tallinna vedurid Tom Lilienthal & Widenski kuulajaid hea ja paremaga aurik-jäämurdja pardal.

    Sündmust jäädvustab fotograaf.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info