Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Mereturismi konverents Eesti Näituste Messikeskuses

    Hea Eesti mere sõber!

    Tule Meremessi raames toimuvale Eesti Meremuuseumi ja “Merevaade” konverentsile “Mereturism” 1. märtsil 2019 Eesti Näituste Messikeskusesse.

    Ligi 4000 kilomeetrit rannajoont teeb Eestist tugeva mereturismipotentsiaaliga sihtkoha. Eesti riik on viimastel aastatel investeerinud miljoneid eurosid väikesadamate võrgustiku arendamisse, et meelitada siia üha enam Läänemerel seilavatest alustest. Eesmärk on 2020. aastaks kasvatada Eesti sadamaid külastanud väikelaevade arv 20 000 aluseni.

    Sadamate ja infrastruktuuri kõrval on olulised ka tooted ja teenused, mida pakutakse maismaal – eriti mõeldes rahvusvaheliste liinide ja kruiisilaevade reisijatele, sest nemad teevad sihtkohavalikuid suures osas selle järgi. Kuidas lähiriikide turistide huvi hoida ning meelitada siia ka kaugema kandi külalisi?

    Mereturismile saab kaasa aidata kultuuriturismiga: tuua Eesti laevandusajalugu targalt tänapäeva ning viia külalisi ajaloolistele radadele. Head näited on lodjareisid siseveekogudes või Eesti Meremuuseumi ja Thetis Ekspeditsioonid retk admiral Bellingshauseni jälgedes.

    Eelmisest konverentsist, kus arutati meremajanduse, merekultuuri ja merehariduse üle, on möödunud aasta. Seekordne konverents on fokusseeritud laiemalt Eesti mereturismile. Arutleme koos Eesti silmapaistvate merendusasjatundjatega merenduse tuleviku jaoks olulise küsimuste üle ja sillutame teed seatud eesmärkide saavutamiseks.

    Konverents toimub 1. märtsil kell 12.00-16.00 Eesti Näituste Messikeskuse B-halli konverentsisaalis Pirita tee 28, Tallinn. Sissepääs messikülastajatele vaba.

    Mereturismi konverentsi kava

    Ürituseleht Facebookis

     

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info