Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseumi seminar käsitleb miinide kasutamist Läänemeres 20. sajandil

    Eesti Meremuuseum korraldab 2. juunil algusega kl 9.00 Tallinna Linnaarhiivi konverentsisaalis rahvusvahelise seminari, mille fookus on suunatud meremiinide kasutamisele Läänemere regioonis.

    Käesoleval aastal keskendub meresõjandusele pühendatud seminar meremiinide arengule, allveerelvastuse kasutamisele ja 20. saj. miinisõja iseloomule Soome lahel ja Läänemerel. Eelmisel sajandil tegutsesid siin piirkonnas erinevate riikide mereväed, mis kõik pidasid Soome lahe geograafiat arvestades vajalikuks arendada kas suuremal või vähemal määral miinisõda. I ja II maailmasõja tulemusena veesati siinses regioonis arvukalt miiniväljasid, mistõttu oli Läänemeri maailma kõige tihedamalt mineeritud mereala.

    Miinisõja pidamisel rajati vastavalt vajadusele nii ofensiivse-, kuid ka defensiivse iseloomuga miiniväljasid. Näiteks maailmasõdade vahelisel perioodil pidasid mitmed väikeriigid enda merekaitsekontseptsioonides hädavajalikuks meremiinide kasutamist, milles nähti efektiivset, kuid sealjuures võrdlemisi odavat ja kergesti kasutatavat relvastussüsteemi.

    Meremiinidele ja miinisõjale pühendatud seminar jaguneb kaheks osaks: 1. paneel keskendub ajaloolistele sündmustele ja 2. paneel meremiinide kaasaegsele tehnoloogiale ning nende kasutamise võimalustele.

    Seminari töökeeleks on inglise keel. Seminaril osalevad esinejad Taanist, Rootsist, Soomest ja Eestist.

    Seminari saab kuulata Tallinna Linnaarhiivi konverentsisaalis kohapeal (Tolli 6) või interneti vahendusel.

    Ülevaate miiniseminarist koostas Arto Oll.

    Osalussoovi korral palutakse registreeruda: https://meremuuseum.ee/en/navalmines/

    Seminari on võimalik jälgida ka zoomi vahendusel: https://us06web.zoom.us/j/85182544243?pwd=NU9tK0ppK2dUVmtZbExFUUlkQlZpUT09

    (Meeting ID: 851 8254 4243, Passcode: 801250)

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info