Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseum avab oma ekspositsioonides uusi ligipääsuvõimalusi

    Neljapäeval, 18. mail tähistatakse ülemaailmset ligipääsetavuse päeva ehk Global Accessibility Awareness Day. See on rahvusvaheline tähtpäev, mis on pühendatud teenuste ja kaupade kaasavale disainile ja laiemalt ühiskonna loomisele, mis tagaks kõigile võimalikult võrdsed võimalused igapäevaelus osalemiseks sõltuvata nende füüsilistest, vaimsetest või muudest erinevustest.

    „Eesti Meremuuseum on jätkuvalt pühendunud ligipääsetavuse edendamisele ja parendamisele oma tegevustes ja ekspositsioonides,“ rõhutas muuseumi ligipääsetavuse volinik Mihkel Karu. Ta selgitas, et tänavuse aasta esimestel kuudel avatud kahel uuel näitusel on ligipääsetavust edendatud pimedate juhtteede, kombatavate eksponaatide ja viipekeelse tõlke läbi.

    „Kõige märkimisväärsem samm on see, et esimese Eesti muuseumina on mõlemal meie suurel näitusel kasutusel ka lihtne keel, see tähendab lihtsustatud keel, mis on kergesti loetav ja mõistetav, näiteks intellektipuudega inimestele aga ka keeleõppijatele, lastele ja eesti keelt emakeelena mitte kõnelejatele. Täna on meil suureks eesmärgiks Lennusadama hoone ja püsiekspositsiooni ligipääsetavaks muutmine, mille nimel on töö juba aastapaevad kestnud ja tulemustega saab tutvuda juba aasta pärast,“ rääkis Karu.

    Ta lisas, et ligipääsetavuse edendamisel on Meremuuseumi partneriteks Eesti Puuetega Inimeste koda, Pimedate Liit, Vaegkuuljate Liit, Tartu Maarja Tugikeskus, MTÜ Vaimupuu, MTÜ EIT Tugiliisu, Viipekeele Selts, OÜ Joonprojekt jpt organisatsioonid ja inimesed.

    „See koostöö on andnud meile olulise sisendi ning aidanud arendada meie ruume ning disainida väljapanekuid ja teenuseid nii, et keegi ei peaks end tundma kuidagi kõrvale jäetuna või muidu halvasti,“ avaldas Karu muuseumi nimel partneritele tänu.

    Ligipääsetavuse kohta Meremuuseumis leiab rohkem infot meie kodulehtedel. Lennusadama kohta siit ja Paksu Margareeta kohta siit.

    Kokkuvõtte meremuuseumi esimestest sammudest ligipääsetavuse vallas leiab Muuseumiühingu lehelt

    Foto: Kaupo Kalda.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info