Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Ootame külastama jäämurdjat „Suur Tõll” ka virtuaalselt

    Alates 7. detsembrist 2022 saab legendaarset jäämurdjat „Suur Tõll” külastada ka virtuaaltuuri vahendusel. Eesti Meremuuseum pakub tavapärase külastusega võrdväärset võimalust eesti keeles ja tasuta.

    „Sel päeval 100 aastat tagasi naases jäämurdja „Suur Tõll” esialgsesse kodusadamasse – Helsingist Tallinna. Viimastel kümnenditel muuseumilaevana avatud Eesti merendussümbol on suurim tänaseni säilinud jäämurdjana kasutatud aurulaev maailmas. Tänasest alates saab legendaarset jäämurdjat külastada nii Lennusadamasse tulles kui ka virtuaaltuuril osaledes,” sõnas Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen

    Valminud virtuaaltuur võimaldab näha Lennusadamas muuseumilaevana avatud jäämurdjat „Suur Tõll” justkui seda päriselt külastades. Sellel osalemiseks on vaja vaid internetiühendusega nutiseadet või arvutit.  

    „Uudse võimalusega avame ainulaadse jäämurdja kogu Eestile. Eesti keeles ja tasuta virtuaaltuuril saavad osaleda kõik huvilised nendele sobivas paigas ja soovitud ajal. Loodame näha külastajate seas nii erivajadustega ja pealinnast kaugemal elavaid eestimaalasi kui ka õpetajaid ja õpilasi. Lähikuudel kavatseme pakkuda ingliskeelset virtuaaltuuri ja seeläbi avada jäämurdja virtuaalselt ka ülejäänud maailmale,” selgitas Eesti Meremuuseumi püsinäituste kuraator Mihkel Karu.

    Uus võimalus jäämurdja „Suur Tõll” külastamiseks toimib Tallinna Kunstihoone poolt arendatud virtuaalnäituste platvormil. Virtuaaltuurile pääseb SELLE LINGI kaudu. 

    Täiendav info:

    • Jäämurdja „Suur Tõll” on ehitatud aastal 1914 Stettin (tänapäeva Szczecin) laevatehases jää murdmiseks Tallinna lahel. Aurulaev lõhkus takistusteta kuni 1 meetri paksust jääd ja suutis selles liikuda kiirusega kuni 5 sõlme. Aastal 1994 avas Eesti Meremuuseum jäämurdja külastamiseks muuseumilaevana Linnahalli juures olevas akvatooriumis. Alates aastast 2006 pakub muuseum sama võimalust Lennusadamas.
    • Virtuaalnäituse platvorm on Tallinna Kunstihoone poolt arendatud ja New York Timesi poolt üheks maailma parimaks valitud digitaalsete näituste keskkond. Platvorm võimaldab mugavalt ja lihtsalt dokumenteerida lühiajalisi näitusi tuleviku jaoks ning samas viia füüsilised ekspositsioonid laiema publikuni. Virtuaalnäituste platvormil saab külastaja ühes kohas vaadata erinevate asutuste näitusi oma kodunt lahkumata.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info