Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Paksu Margareeta uus püsiekspositsioon jõudis Euroopa kolme parima hulka

    Euroopa muuseumiakadeemia (European Museum Academy) avalikustas üle veebi toimunud tseremoonial laureaadid kolmele auhinnale: Luigi Micheletti auhind 2020/21, DASA auhind 2020/21 ning esmakordne kunstimuuseumi auhind 2021. Paks Margareeta pääses kolme parima hulka Micheletti auhinnakategoorias.

    Luigi Micheletti auhind tõstab esile muuseumide parimaid praktikaid, keskendudes innovatiivsetele 20. sajandit tutvustavatele muuseumidele ja näitustele ning on teerajajaks kohalikul, riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil. Auhinnavõit läks Berliinis asuvale Futuriumile ning kolme parima hulka valiti ligi 30 Euroopa muuseumi hulgast Paksu Margareeta rekonstrueerimine ja uus püsiekspositsioon ning tekstiilimuuseum Tilbergis Hollandis.

    „Žürii hinnangul on Meremuuseum Paksu Margareeta uue ekspositsiooniga seadnud muuseumikogukonnale uusi standardeid nii kvaliteetse väljapanekuga kui ka lugude jutustamisel, mis kõnetavad ühtaegu ühiskonda ja teadust. Seega on Paksu Margareeta arendusprojekti ja selle tulemusel sündinud uut püsiekspositsiooni hinnatud igati vääriliselt,“ sõnas Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

    Muuseumiharidusele keskenduva DASA auhinna võitis Rumeenia kirjanduse muuseum Bukarestis. Innovatiivseid kunstimuuseume ja galeriisid tunnustav auhind läks Trapholti moodsa kunsti muuseumile Koldingis Taanis.

    Üleeuroopalistel konkurssidel on Paksu Margareeta uus püsiekspositsioon võitnud tehnoloogia kasutuse eest Heritage in Motion peaauhinna ning teise koha jätkusuutliku kultuuriturismi konkursil The Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards mere-, ranniku- ja veepärandi kategoorias. Veel on muuseum pälvinud Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemia, loovus- ja disainiauhinna Kuldmuna graafilise disaini eest (Polaar Studio) ja digilahenduste eest (Platvorm), Tallina Ettevõtlusameti Aasta turismiteo, Pimedate Liidu Aasta teo ja Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu Aasta ehitusprojekti auhinnad.

    Pressiteade European Museum Academy kodulehel: https://europeanmuseumacademy.eu/ema-awards-2020-21/

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info