Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadamas avati uued näitused maailmamerest

    17.oktoobril avati Lennusadamas näitused „Tundmatu ookean“ Ameerika Loodusloomuuseumilt ja „Läänemeri maailmameres“ Eesti Meremuuseumilt. Avanädalavahetusel külastas näitust ligi 2000 inimest.

    Näituse avanädalavahetusel toimunud meeleolukas programm oli kohale toonud eelkõige peresid. Lasteraamatu „Ümarmudil otsib kodu“ autor Katrin Väljataga luges ette katkendi raamatust. Esines teadusteater KVARK, kes korraldas huvilistele ka töötube. Kontserdiga „Underwater“ astusid üles Ivo Lille, segakoor HUIK ja dirigent Ingrid Roose.

    Õhtusele vastuvõtule laupäeval olid kutsutud näituse loojad ja teostajad paarikümnest asutusest ja ettevõttest ning muuseumi partnereid, kellele Läänemere tervis korda läheb. „Muuseum ei ole koht, mis vaid eksponeerib mistahes suure teise muuseumi näitust. Me mõtestame näituse teema lähtuvalt oma asukohast ja loome seose meile olulisega. Koos mitme Eesti partneriga ongi sündinud näitus „Läänemeri maailmameres“, mis on oma mahult võrreldav Ameerika Loodusloomuuseumi näitusega „Tundmatu ookean,“ ütles Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen avakõnes.

    Näitustel tutvustavad teadlased, kuidas nad maailmamerd uurivad ning mida on tänaseks leitud. Interaktiivne näitus lubab külastajal ka ise katseid teha.

    Näitus „Tundmatu ookean“ jääb Lennusadamas avatuks 25. aprillini 2021. Näitust „Läänemeri maailmameres“ saab vaadata 30. juunini 2021.

    Fotod: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=Lennusadam&set=a.3982741041754947

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info