Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Paksu Margareeta uus püsinäitus pärjati kahe Kuldmunaga

    Reedel, 20. märtsil veebiülekandena toimunud loovus- ja disainiauhindade väljakuulutamisel võitsid Kuldmuna Paksu Margareeta ekspositsiooni graafilise disaini eest Polaar Studio ja digilahenduste eest Platvorm. Muuseum jääb eriolukorra ajal suletuks.

    „Tohutu teadmistehulga ja erialaspetsiifilise info vormistamine köitvaks, lihtsasti mõistetavaks ning visuaalselt mitte liiga koormavaks pakkus pidevat väljakutset,“ sõnas Kadri-Maria Mitt Polaar Studiost. „Sajanditevanuste museaalide keskel toimetamine lisas pinget,“ tunnistas Kadri-Maria Mitt.

    Mikk Meelak Platvormist toob erilisena välja lahenduse, kus külastajad saavad ise aurumasina häältest muusikat luua. „Soovisime selleks salvestada õige aurulaeva helisid, kuid Eestis sellist aurulaeva enam ei leidugi. Nii pidime sõitma helirežissööriga Soome, et lindistada laeva nimega Turso. Aasta hiljem tuldi Tursoga Eestisse muuseumit vaatama, aga satuti sellise tormi kätte, et pooled kütjad ei olnud enam nõus tagasi sõitma,” rääkis Meelak.

    Disainerite tänusõnad kuuluvad nii Meremuuseumi töisele meeskonnale kui ka kleebiste ja etikettide teostajatele ja paigaldajale.

    Kuldmuna finalistide hulka pääsesid ka Paksu Margareeta „Vaikus enne torni“ ja „Meri tornis“ reklaamid välismeedias ning avasündmus, mille teostas aasta reklaamiagentuuriks valitud Optimist.

    Paks Margareeta taasavati külastajatele 29. novembril 2019 peale ligi 2-aastast renoveerimist ja uue püsiekspositsiooni loomist. Avamisest kuni eriolukorra tõttu sulgemiseni 13. märtsil oli muuseumit Paksus Margareetas külastanud pea 44 000 inimest.

    „Esimese kuuga külastas muuseumit ligi 18 000 inimest, mida oli oluliselt rohkem, kui olime prognoosinud,” tõdes Meremuuseumi korporatiivteenuste juht Kristina Milbach. “Muutunud olukorras peame aga arvestama pärast eriolukorra lõppemist tavapärasest 30-50% vähenenud külastuste arvuga,” kommenteeris Kristina Milbach ja avaldas lootust, et taaskord saaks tegelikkus olema prognoosist optimistlikum.

    Eesti Meremuuseum Paksus Margareetas ja Lennusadamas jääb suletuks 1. maini või kuni eriolukorra lõppemiseni.

    Fotod, Tõnu Tunnel
    Video, Platvorm:
    https://vimeo.com/395508561

     

     

     

     

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info