Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    MEREFOORUM Lennusadamas 18.09 kell 17.30-19.30

    Merefoorum “Russalka” (vene keeles)

    07.(19.) septembril 1893. aastal hukkus teel Tallinnast Helsingisse tormis sõjalaev Russalka. Laeva 177-liikmelises meeskonnas oli ka eestlasi. Hiljem püstitati ohvritele Kadrioru randa mälestussammas, mille autoriks on eesti skulptor Amandus Adamson. Russalka vrakk leiti alles 110 aastat hiljem Eesti Meremuuseumi allveearheoloogi Vello Mässi juhtimisel.

    Sellest laevast, mälestussambast ja vraki leidmisest on kirjutatud mitmetes ajalehtedes, ajakirjades ja raamatutes. Aga just tänavu möödub 150 aastat Russalka rivviastumisest, 125 aastat hukust ja 15 aastat vraki leidmisest. Ja taas on valminud uus raamat Russalkast.

    18. septembril on Merefoorumil külas selle raamatu autor, Peterburi Euroopa Ülikooli professor VLADIMIR LAPIN, kelle uurimused on keskendunud peamiselt Venemaa sõjaajaloole. Eesti keeles on ilmunud tema eelmine raamat „Peterburi lõhnad ja helid“, mis on pilguheit Peterburi ajalukku läbi kolme sajandi. Seda ajalugu lahkab, analüüsib ja kirjeldab autor linna tekitatud lõhnade ja helide vaatepunktist.

    Merefoorumil räägime
    • sõjalaevast Russalka
    • Russalka lugu käsitleva raamatu koostamisest

    Merefoorum toimub Lennusadamas ja on vene keeles. Kogunemine kassa juures.

     

     

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info