Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Selgusid Arktikasse sõitvad õpilased

    28.jaanuaril toimus Eesti Meremuuseumis Paksus Margareetas õpilaste polaarviktoriini finaal, kus selgitati välja viis õpilast, kes sõidavad märtsis ekspeditsioonile Arktikasse.

    Viis parimat, kes lähevad koos Eesti teadlastega ekspeditsioonile Arktikasse, on: Artur Raik ja Anni Joamets Tallinna Prantsuse Lütseumist, Saskia Krautman Rocca al Mare Koolist, Kevin Kristofer Laanmets Kohila Gümnaasiumist ja Anel Neumann Tartu Tamme Gümnaasiumist.

    Žürii märkis suure potentsiaaliga õpilastena ära veel viis finalisti: Kati Lõhmus ja Rasmus Talts Gustav Adolfi Gümnaasiumist, Piia Mari Lepp Hugo Treffneri Gümnaasiumist, Krete Roopõld Tallinna Reaalkoolist ja Jens-Patrik Rand Vanalinna Hariduskolleegiumist.

    „Õpilased olid väga tublid ja saatsid meile ka väga huvitavad videod, milles tuli selgitada, mida soovitakse koos teadlastega Arktikas uurida,“ rääkis Katrin Savomägi Eesti Polaarklubist. „Võitjate huvivaldkondadeks osutusid: arhitektuur, teadlaste suhtumine kliimaprobleemi, rändrahnud, lumes leiduvad putukad ja mikroorganismid ning saamid ja põhjapõdrad tänapäeval,“ kommenteeris Savomägi.

    Auhinnatseremoonial osalenud Eesti Polaarklubi president Andres Tarand pani osalenutele südamele, et nemad on järgmised otsustajad ja peavad tuginema teadmistele, et teha tarku otsuseid.

    Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Keit Kasemetsa sõnul läheb noorte arvamus ühiskonnas korda. „Teie, kes te olete nüüd Euroopa rohelise kokkuleppega tuttavad, rääkige kliimaprobleemidest julgelt, rääkige oma perekonnas ja oma sõpradega,“ ütles Keit Kasemets.

    Polaarviktoriin sai alguse novembris veebivooruga, millest võttis osa 159 õpilast üle Eesti. Žüriis osalesid: Mari Hunt, Enn Kaup ja Katrin Savomägi Eesti Polaarklubist, Mart Varvas Eesti Polaarfondi juht ning õpetajad Pilvi Tauer Tallinna Tehnikagümnaasiumist ja Heli Stroom Tallinna Mustamäe Gümnaasiumist.

    Polaarviktoriini korraldas Eesti Polaarklubi koostöös Eesti Meremuuseumiga. Toetasid Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Eesti Polaarfond ja Albion Reisid.

    Fotod Raigo Pajula: https://www.facebook.com/pg/eestimeremuuseum/photos/?tab=album&album_id=2600100603373258

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info