Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadamas avati näitus „Ajalend sadamates“

    Reedel, 6. märtsi avati Lennusadamas videoinstallatsioon „Ajalend sadamates“, mis on pühendatud Eesti Meremuuseumi 85. aastapäevale. Pidulikule avasündmusele kogunesid muuseumi sõbrad, Antarktika ekspeditsiooni liikmed ja toetajad ning 20. aastapäeva tähistanud Meremessi eksponendid.
    Näitus „Ajalend sadamates“ teeb ülelennu kaheteistkümnest Eesti sadamast, nende minevikust tänapäeva. Portreteeritavate sadamate hulgas on muuseumi sünnikoht Tallinna Vanasadam ja üks praegune tegutsemiskoht Lennusadam. Samuti Kalasadam, Miinisadam, Noblessneri, Pirita, Paldiski põhjasadam, Kunda, Loksa, Vene-Balti, Bekkeri ja Orissaare sadam.
    Avasündmusel kõnelenud Eesti Meremuuseumi juht ja näituse peakuraator Urmas Dresen oli rahul, et esialgsest lihtsast mõttest kasvas välja elamust pakkuv videoinstallatsioon. „Rõõm on ka sellest, et näituse esimeste külaliste hulgas on Meremessi eksponendid, kes aitavad nii varustuse kui ka mereohutuse alaste teadmistega inimestel nende sadamateni jõuda,” sõnas Dresen.
    Jahtlaeva „Admiral Bellingshauseni“ Rio de Janeiro – Antarktika etapi kapten Indrek Kivi meenutas oma sõnavõtus jäise mandri loodust, sealset elavat turismi ning silmnähtavaid kliimamuutuse ilminguid. Samas tõi kapten välja teaduskoostöö olulisuse, mille positiivseks tulemuseks on näiteks osooniaugu sulgumine. Indrek Kivi kiitis retkeks valitud Jongert 24 laeva ja tegusat laevapere ning tänas kogu ettevõtmise toetajaid.
    Näitus jääb avatuks 30. augustini 2020.
    Fotod Hendrik Osula.

     

     

     

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info