Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Valgus ja pimedus

    latern1Mida teha, et toas oleks valge? Vajutada lülitit! Viikingiajal polnud sama lihtne valgust saada. Kui väljas läks pimedaks ja pererahvas põllutöödelt koju tuli, ootas neid parimal juhul leegitsev kolle, mille valgussõõri lubati siiski pigem vanemaid inimesi. Mõnes peres leidus ka savist õlilamp – kel oli õli, mida seal põletada. Teelistelgi polnud paremat abimeest kui lõke või kuuvalgus. Et rännakul tuld teha, hoiti taskus tulerauda ja tulekivi, vaja läks ka kuiva tohtu või õlgi.

    Paksu Margareeta järjekordses värkstoas teeme asja veidi lihtsamaks: valmistame endale vahva laterna. Tule ning maali ise klaaspurgile kujundeid ja olendeid, kes kaitseks sind põhjala kaamoses või meisterda lihtne latern paberist. Sobiva klaaspurgi võib ka ise kaasa võtta!

    Teema: laterna meisterdamine / klaasimaal

    Aeg: laupäeval, 21. jaanuaril kl 12.00–16.00

    Koht: Paksu Margareeta ekspositsioonisaali neljandal korrusel

    Hind: muuseumipiletiga külastajale tasuta. NB! Materjalid ja töövahendid on muuseumi poolt, kuid sobiva klaaspurgi võid ka ise kaasa võtta.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info