Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Soorollidest Kihnu kultuuris

    Ingrid_Ryytel_2015_11Ettekande teeb folklorist ja etnomusikoloog Ingrid Rüütel.

    Aasta esimene Merefoorum! Võtame vaatluse alla Kihnu saare ja sealse kultuuri. Tähtsal kohal on siin kogukond ning selle muutumine ajas – vanad traditsioonid ja kalurikülad vs tänapäev. Kuidas hoitakse alles vanu traditsioone ja osatakse kohaneda uute vajadustega, sealhulgas üha muutuvate arusaamadega soorollidest? Kadunud või ajas muutunud tavade ja pärandi valguses püüame teha ka mõningaid üldistusi merekultuuri kohta laiemalt.

    Humanitaarteaduste doktor Ingrid Rüütel on kogunud ja uurinud eesti jt soome-ugri rahvaste rahvalaulu ja -muusikat, organiseerinud rahvusvahelisi teaduskonverentse, koostanud ja toimetanud uurimuste ja rahvalaulude kogumikke, heliplaate soome-ugri rahvaste muusikast ning telefilme Kihnu kultuurist. Osalenud folkloorifestivalide korralduses ja kultuuripoliitikas, juhendanud magistri- ja doktoritöid. Avaldanud üle neljasaja uurimuse ja populaarteadusliku artikli.
    Merefoorum on eesti keeles.

    Merefoorumid on kõigile tasuta, algusaeg kell 18.00! Kogunemine Lennusadama kassa juures.

    Registreeri siin:

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info