Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    POLAARÕHTU: Indrek Park põhjarahvaste keeltest

    Novembrikuu Polaarõhtul esineb Eesti keeleteadlane ja antropoloog Indrek Park. Eesti Meremuuseumi juures tegutseva Eesti Polaarklubi liikmeks olev teadlane töötab Ameerika Ühendriikides Indiana Ülikoolis ning on spetsialiseerunud Aasia ja Ameerika keeltele ning kultuuridele.  

    Indrek Park esineb ettekandega boreaalsest lingvistikast ja maailmavaatest „Põhjarahvaste keeled“. Põhjarahvaste keeli ja boreaalset maailmavaadet on romantiseeritud (nt Uku Masing) ning nende kohta on käibele läinud mitmesuguseid müüte ja pooltõdesid (nt Benjamin Lee Whorfi sada erinevat sõna lume kohta eskimo keeltes). Ettekandes käsitleb Indrek Park, kui eripärased on põhjarahvaste keeled tegelikult ja kas boreaalsel lingvistikal on teoreetilist alust.

    Polaarõhtu toimub Lennusadama vesilennukite angaaris teisipäeval, 22. novembril algusega kell 18. Osaleda saab tasuta. Osalemiseks tuleb registreeruda hiljemalt 21. novembril.

     Enne Polaarõhtut on meremuuseumi piletiga võimalik külastada Lennusadama ekspositsiooni.

     Kohtumiseni!  

    Foto: Indrek Park (erakogu). 

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info