Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Polaarfoorum Lennusadamas: Polaarklubi mereretkel Antarktika 200

    Polaarklubi korraldatav polaarfoorum on sel sügisel esimene ürituste sarjast, mis tutvustab Antarktika avastamise 200.
    aastapäevale pühendatud mereretkel osalemist ja purjetamist mootorpurjekal Admiral Bellingshausen.

    Vestlusringis osalevad neli klubi liiget, kes on sõitnud Euroopa etappidel, igaüks omamoodi panustanud mereretke peatuskohtades toimunud üritustel ning kaasanud sihtkohtade sadamates rahvusvahelist polaarkogukonda:

    – Eestis laiemalt oma raamatutega tuntuks saanud Antarktika järvede uurija dr Enn Kaup tutvustas Antarktikas töötanud Eesti teadlaste tööd ning tegi koos talvituskaaslastega fotonäituse Kaliningradis asuvas Maailmamere muuseumis.
    – Arhitekt Mari Hunt üllatas Kopenhaagenit polaarinstallatsiooniga, tõmmates tähelepanu inimese jalajälje suurusele Antarktikas ja kliimaprobleemidele.
    – Ajaloolane Katrin Savomägi kaasas polaarteadlasi ja klubi välisliikmeid nii Venemaal kui Inglismaal ning korraldas Cambridges koos Scotti Polaaruurimise Instituudiga polaarajaloo foorumi.
    – Keemik ja hobiastronoom dr Jüri Ivask tutvustas lisaks muudele teemadele meresõidul olulisi tähistaeva tundmise tarkusi.

    Sissejuhatuse teeb Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

    Kogunemine Lennusadama fuajees, pääs polaarfoorumile vaba.
    Muuseumit saab külastada enne foorumit, ostes pääsme.

    Foto: CJ Kask

    Jüri Ivask

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info