Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Õpetajate avatud ekskursioonid ja muuseumitunni tutvustus Lennusadamas

    Kutsume kõiki ajaloohuvilisi õpetajaid Lennusadamasse tutvuma uue näitusega “Põrgu Läänemerel. Juminda meretragöödia 1941”. Lennusadama uus näitus avab 80 aasta taguse katastroofi sünget tausta, dramaatilisi sündmusi ning sellesse põrgusse sattunud inimeste ja laevade lugusid. Sünge temaatikaga näitus sobib õpilastega külastamiseks alates 9. klassist, kuna siis on näituse teemad saanud ajalootunnis konteksti, milles neid analüüsida.

    Muuseumitunnis on õpilastel võimalik süvitsi tutvuda traagilisse sündmusesse sattunud inimeste lugudega nende autentsete tsitaatide kaudu ning ühtlasi panna kildhaaval kokku sündmuste ahel, mis viis Eesti Teise maailmasõja ajal erinevate võõrvõimude alla. Tunni käigus tutvustatakse ka Teise maailmasõja aegseid kunsti- ja muusikateoseid ning korratakse pisut geograafilisi teadmisi Läänemerest. Õpetajatele mõeldud ekskursiooni käigus tutvustatakse mõningaid muuseumitunni tegevusi.

    Üritus toimub kahel päeval, 22. ja 23.septembril, on eesti keeles ja tasuta. Osaleda saab eelregistreerimise alusel.

    Registreeru siin

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info