Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Näituse „Haruldased merekaardid Eesti Meremuuseumi kogus“ avasündmus. Ööülikoolis arutab mereteemadel Tiit Pruuli. Lauludega annab hoogu Helena Lotman.

    10.07. 2024 algusega kell 19

    Paks Margareeta

    Eesti Meremuuseum ja Tall Ships Races 2024 Tallinn teevad algust võimsale merepeole uue näituse avamise ning Ööülikooli loenguga.

    Kell 19 avame näituse ’’Haruldased merekaardid Eesti Meremuuseumi kogus“, mis annab lühiülevaate muuseumi kaardikogus olevatest haruldastest kaartidest ning kaardikogu kujunemisest meremuuseumi juurde. Iga merekaart räägib omal moel mingisuguse loo – kaardil kujutatava piirkonna lugu, väljatoodud huvitavamad detailid, mõnele meremehele kuulunud või laeva peal kasutuses olnud kaardid.

    Näituse kuraator: Evelyn Silmet

    Kell 20 kutsume huvilised Ööülikooli avalikule salvestusele Koge saali, kus Tiit Pruuli jagab mõtteid ja lugusid „Maailmamerede vennaskonna“ kohta. Juttu tuleb mere kutsest ja sellest, kas meri ühendab või lahutab meid, mere rikkusest ja kliimamuutuste rollist mere-elu muutumises.  Tiit võtab kaasa oma tütre, näitleja Helena Lotmani, kes laulab mõned katkendid ilusatest ja ka koledatest merelauludest. Ööülikooli vestlust veab Jaan Tootsen.

    Sissepääs on tasuta.

    Selle suve võimsam merepidu Tall Ships Races toimub 11.-14. juulini ning see toob Tallinna sadamatesse üle 60 purjeõppelaeva. Ürituse korraldajad on Tallinna linn koos Eesti Meremuuseumi, Tallinna Sadama, Noblessneri jahisadama ning Eesti Noorte Purjeõppeseltsiga.

    Kui soovid osa saada sellest erilisest mereõhtust, siis registreeri end siin:

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info