Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    MEREFOORUM: Hävitajad Lennuk ja Wambola

    27.08, kell 18
    Lennusadam

    Kuni 1. septembrini on võimalik külastada Lennusadamas näitust „Hävitajad Lennuk ja Wambola. Mitme riigi teenistuses”, mis jutustab loo nende märkimisväärsete laevade põnevast teenistuskäigust.
    Eesti Vabadussõja alguses Briti Läänemere eskaadri kätte vangi langenud ning Eesti vägedele kasutada antud kaks hävitajat olid Eesti mereväe kõige võimsamad ja modernsemad sõjalaevad, mis kaasati peaaegu kõikidesse Vabadussõja mereoperatsioonidesse.

    Aastatel 1919-1933 olid tänaseni Eesti Merejõudue teenistuses kõige võimsama relvastusega sõjalaevad. Tegemist oli Läänemere regiooni ühede kõige võimsamate sõjalaevadega maailmasõdade vahelisel perioodil. Hävitaja Lennuk oli 107 ja Wambola 98 m pikkuni, mis osalesid aktiivselt Eesti Vabadussõja mereoperatsioonides. Merefoorumil saab ülevaate laevade kirevast ajaloost, olles teenistuses kolme riigi merevägedes, nende lahingusaavutustest ja rollist tolleagses meresõjanduses.

    Kuraator: Arto Oll

    Programm
    18.00 Kogunemine Lennusadamas ja võimalus tutvuda näitusega „Hävitajad Lennuk ja Wambola. Mitme riigi teenistuses”
    18.30 Merefoorum

    Üritus algab kell 18.00 ja on tasuta. Vajalik eelnev registreerumine

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info