Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Läänemere perepäev Lennusadamas

    2. septembril toimub Lennusadama välialal Läänemere perepäev. Kell 13-18 on kõigil soovijatel võimalik külastada Soome Keskkonnainstituudi SYKE uurimislaeva Aranda. Lisaks on rohkelt mere- ja keskkonnateemalisi tegevusi ja meelelahutust kogu perele.

    Kell 13-17 on Lennusadama välialal avatud mitmed põnevad telgid:

    • Meremuuseumi huviklubi telk – Huvitegevuse telgis saavad lapsed end käeliselt proovile panna väikese laeva või parve meisterdamisel ning kuulda lähemalt ja registreerida end algavaks hooajaks algklassi õpilastele suunatud Meremuuseumi huviklubisse.
    • Meremuuseumi merearheoloogide telk – Merearheoloogide telgis saab näha vee all filmitud kaadreid, rääkida Eesti Meremuuseumi merearheoloogidega ning tutvuda nende uurimistehnikaga. Lisaks on võimalik külastada Meremuuseumi uurimislaeva Loodi, kus saab uudistada ehtsat sukeldumisvarustust.
    • Taltech Meresüsteemide instituut – Tutvustatakse uut õppeprogrammi noortele teadlastele, õpinguid TalTechis, räägitakse mikroprügist, sinivetikatest ning erinevatest mereuuringute meetoditest.
    • Prügihunt – Keskkonnahariduslik õppeprogramm „Jäätmetekke vältimine ja vähendamine, kordus- ja taaskasutamine ning jäätmete liigiti kogumise harjumuse kujundamine“.
    • Keskkonnaamet – Keskkonnaamet õpetab Läänemere päeval loodushoidlikult kalastama – tutvustatakse Eesti kalade liigirikkust ja kalastamise reegleid.
    • Loodusmuuseum – Pop-up näitus Läänemere liikidest ning keskkonnahariduslikud tegevused lastele.
    • Pop-up Soome saatkond

    Meelelahutus: Lastega tegeleb kogu sündmuse jooksul Rohelise pealinna maskott Kimmu ning toimub Ahhaa teadusteatri etendus. Päeva lõpetab puhkpilliansambel Silver Brass.:

    Lennusadam on sel päeval avatud kell 10–19.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info