Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Kuraatortuur näitusel “Kuulsad mereretked” teadur Feliks Gornischeffiga

    Kutsume õpetajaid osalema 16. ja 17. oktoobril Lennusadama uue näituse “Kuulsad mereretked” kuraatortuuril, mida viib läbi Meremuuseumi teadur Feliks Gornischeff. 

    Uus näitus viib külastajad ajastusse, mil Euroopa suurvõimude vahel toimus võidujooks selle nimel, kes avastab viimased „valged laigud“ maakeral. Ohtrate illustratsioonide, instrumentide ja muude esemete abil jutustab näitus loo 18. sajandi keskpaigast 19. sajandi keskpaigani toimunud suurest geograafilise maailmapildi avardumisest, mida kannustasid kartograafia ja loodusteaduste kiire areng. Eriline rõhk on Eestist pärit maadeavastajal Adam Johann von Krusensternil, kelle Vaikse ookeani atlas oli ilmudes üks tähtsamaid selleaegseid teoseid Euroopas.

    Teaduse silmis väärtuslike avastusretkede pärand on tänapäeval aga nii mõneski mõttes problemaatiline ning kolonialismi ja imperialismi tundlikke küsimusi lahatakse ka näitusel, aga ka sellega seonduvas muuseumitunnis, mille sisu ja rõhuasetusi tutvustame osalejatele kuraatortuuri järel.

    Registreerimine: SIIN

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info