Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Järgmine mereajaloo maailmakongress toimub 2028. aastal Tallinnas

    Möödunud nädalal Busanis, Lõuna-Koreas toimunud IMHA (International Maritime History Association) IX kongressil otsustas peaassamblee ühehäälselt, et järgmine organisatsiooni mereajaloo maailmakongress toimub 2028. aastal Tallinnas. Kongressi korraldamise au langeb Eesti Meremuuseumile.
    Kongress Tallinnas on suur tunnustus mitte üksnes Eesti Meremuuseumile, vaid kogu Eestile. „Nii suurejoonelist mereajaloolaste kongressi pole varem siinpool Euroopas toimunud,“ ütleb meremuuseumi juhatuse liige Urmas Dresen. „Selliste suurürituste korraldamine on seni olnud suurte ülikoolide ja instituutide pärusmaa, muuseumid on jäänud tagaplaanile,“ lisab ta.
    Otsus on märgiline veel seetõttu, et Tallinna kongress tähistab IMHA 10. juubelit. Esimene kongress toimus 1992. aastal Liverpoolis, millele järgnesid konverentsid Rotterdamis ja Amsterdamis (1996), Esbjergis (2000), Corful (2004), Greenwichis (2008), Ghentis (2012), Freemantles (2016), Portos (2022) ja Busanis (2024).
    Tänavusel konverentsil osalesid ettekannetega kolm eestlast – Eesti Meremuuseumi juhatuse liige Urmas Dresen tutvustas Narva kui kaotatud ja taasleitud merelinna ajalugu; teadur Teele Saar rääkis aurulaevaliikluse mõjust inimeste liikumisvõimalustele Läänemerel 19. sajandi keskpaigas ning teadur Feliks Gornischeff andis ülevaate, milline oli Adam Johann von Krusensterni panus Vaikse ookeani kaardistamise protsessis.
    IMHA ehk International Maritime History Association on organisatsioon, mis ühendab merendusajaloo uurijaid üle kogu maailma. Organisatsiooni eesmärk on merendusajalooalase teadlikkuse kasvatamine ja valdkondlikku uurimistöö ning koostöö edendamine. Selle saavutamiseks korraldatakse rahvusvahelisi konverentse, avaldatakse akadeemilisi publikatsioone ja edendatakse koostööd sarnaste organisatsioonidega üle maailma.

    Fotod: Kaupo Kalda
    Lisainfo:
    Kristina Milbach
    Eesti Meremuuseumi korporatiivteenuste juht
    +372 5912 9172
    kristina@meremuuseum.ee

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info