Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseumi püsiekspositsioon Lennusadamas läbib uuenduskuuri

    Lennusadam on 2024 jaanuarist maini suletud, et valmistada ette uuendatud ja külastajaid igakülgselt kaasav ekspositsioon. Eesti Meremuuseumi partneriteks Lennusadama püsiekspositsiooni värskendamisel on KOKO arhitektid ja MOTOR.

    Meremuuseumi püsiekspositsioon Lennusadamas avati 2012. aasta mais peale vesilennukite angaaride renoveerimist. Toona oli tegu Eesti muuseumimaastikul murrangulise nähtusega – uuenduslik oli nii selle vormiline, tehniline kui ka sisuline pool. Nüüdseks 11 edukat aastat, jätkuvalt üks enim külastatavaid muuseume Eestis ja enam kui 2,25 miljonit piletiga külastust selle perioodi jooksul on sellele heaks kinnituseks. Muuseumimaailm on aga pidevas arengus ning ka meie ekspositsioon vajab seetõttu olulist täiendust nii uute teemade, kaasaegsete tehniliste lahenduste kui ka külastajate kaasamise osas. 
    Uuenduskuuri üks peamisi eesmärke on luua uued atraktiivsed teema-alad, muuta paremaks perekülastuse kogemus, andes põhjust tulla muuseumisse korduvalt tagasi. „Plaanis on luua elamuslik keskkond ka väikelastega peredele, kellest eriti 1–3 aastastele ei ole täna Lennusadamas pea ühtegi külastuskohta, kus huvitavalt aega veeta,“ osutas Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen. „Samuti soovime viia uuele tasemele oma haridustegevuse, mistõttu loome täiesti uued kaasaegse tehnikaga huvialaruumid.“ Peale püsiekspositsiooni ulatuslikku uuendust saab koostöös Riigi Kinnisvara AS-iga värskendatud ka angaari merekaartidest inspireeritud põrand.

    „Meremuuseumist saab pärast Lennusadama uuenduskuuri ka Eesti kõige ligipääsetavam muuseum, kus saame ära kasutada nüüd juba edasiarendatuna ka Paksu Margareeta muuseumi vastavat kogemust“ lubas Dresen.

    Ehitushanked on veel käimas, kuid muuseumihoone on plaanis sulgeda külastajatele järgmise aasta 1. jaanuarist ning avada uuendatuna 2024. aasta maikuus. Uuendustööde ajaks jäävad avatuks Eesti Meremuuseumi laevad Lennusadamas ning külastajaid ootab suurtükitorn Paks Margareeta. 
    Aasta lõpuni on Eesti Meremuuseumi hooned Paks Margareeta ja Lennusadam avatud T–P 10.00–18.00.

    Fotod: Uue ekspositsiooni kavandid.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info