Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Mereteemalised postmargid Meremuuseumi trükiste kogus

    Eesti Meremuuseumi trükiste kogu täienes aastal 2021 Ahto Tihkani annetatud 2422 mereteemaliste postmarkidega. Erinevatest riikidest margid pärinevad 19.–20. sajandist. A. Tihkan on kogunud marke temaatiliselt ja süsteemselt, misttõttu on tema margikollektsioon eriti väärtuslik. 

    1951. aastal astus Ahto Tihkan Tallinna Polütehnilise Instituudi laevaehitus teaduskonda laevaehituse ja remondi erialal. 1957 omistati talle laevaehitusinseneri eriala ning samal aastal asus mees tööle Balti Laevaremonditehasesse meistrina puidu ja maalri tsehhis. 1963. aastast töötas tehases tsehhijuhatajana. Alates 1977. Aastast töötas ETKVL tehases tootmisdirektorina. Tema üheks suurimaks hobiks oli just merendusteemaliste postmarkide kogumine alates 1950–2019.     

    Markidel on kujutatud purjelaevad – enne meie ajaarvamist kuni 20. sajand. Teemadest on veel kajastatud järgnevad: laevanduse tähtpäevad, laevad ja kursid, laevaremont, laevad maalidel, reisilaevad, jäälõhkujad, puksiirid, sõja-, kauba-, kala- ja teaduslaevad, laevad ja inimesed, purjesport.  Samuti kogus Tihkan ka mitmesuguseid teemakohaseid eriümbrikke. 

    Eelnevalt on juba muuseumi dokumentide kogus kogutud Nõukogude Liidu aegseid mereteemalisi postmarke ja neid on arvel umbes 700 tükki.  

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info