Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Eesti Meremuuseumi uus näitus Tammsaare pargis

    Uude maailma!

    Ookeanilainerite postkaarte Eesti Meremuuseumi kogust

    28.07 – 01.09.2023

    Ookeanilainerid olid rohkem kui saja aasta jooksul peamine viis mandritevaheliseks reisimiseks. Ajastut võib piiritleda ühelt poolt aurulaevade arengu algusega 19. sajandi keskpaigas ning teiselt poolt reisilennunduse võidukäigu algusega 1950. aastatest alates. 

    20. sajandi alguseks said ookeanilaineritest rahvuslikud sümbolid – Euroopa suurriikidele oli auasi omada maailma parimat ja silmapaistvamat reisilaeva. Kõige suuremad, luksuslikumad ja kiiremad lainerid sõitsid Põhja-Atlandil, pidades ühendust uue ja vana maailma vahel. Peale selle, et nad nautisid kultuurilise ja kunstilise fenomeni staatust, mängisid ookeanilainerid olulist rolli ka tehnika arengus.

    Näitusel on väljas kümme ookeanilainerit, mis kõik kuulusid oma aja silmapaistvamate hulka nii suuruse, luksuse kui ka kiiruse poolest. Väljapanek tugineb Soome kollektsionääri, merendushuvilise ja estofiili Keijo Polóni (1940–2019) postkaardikogule, mis pärandati Eesti Meremuuseumile 2020. aastal.

    Koostaja: Eesti Meremuuseum

    Kujundus: Fly Illustration OÜ

    Keeletoimetus: Hille Saluäär

    Tõlge: Toimetaja OÜ

    Trükk ja paigaldus: Digitrükk OÜ

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info