Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Eesti-Prantsuse ühine polaarfoorum keskendub Arktika uurimisele

    Neljapäeval, 6. juulil toimub Eesti-Prantsusmaa ühine polaarfoorum, mille korraldavad Tara Ocean Foundation ning Eesti Polaarklubi. Foorum on osaks ekspeditsioonipurjeka Tara Tallinna visiidiga seotud programmist. 

    Foorumil astuvad ettekannetega üles Romain Troublé, Tara Ocean Foundation peadirektor, Tartu Ülikooli geoloog ja Eesti Geoloogiateenistuse vanemgeoloog dr Martin Liira ning polaaruurija ja seikleja Timo Palo. 

    Romain Troublé räägib 2025. aastal Põhja-Jäämerel tegevust alustavast triivivast polaarjaamast Tara Polar Station, mille eesmärgiks on pakkuda teadlastele võimalust polaartingimustes elavate loomade ja mikroorganismide ning nende elukeskkonna uurimiseks.

    Martin Liira räägib merepõhjasetete ja kliima seostest Balti mere ja Teravmägede näitel ning Timo Palo meenutab osalemist Tara polaarekspeditsioonil.

    Foorum toimub kell 19.00-21.00 inglise keeles, arutelu juhatab ja modereerib Eesti Polaarklubi tegevjuht Katrin Savomägi.

    Prantsuse teaduskuunar Tara on Tallinnas seoses osalemisega Euroopa rannikualade uurimise projektis Traversing European Coastlines (TREC).

    Erinevaid rannikualasid uuritakse samade meetodite ja seadmetega, et kõik andmed oleksid võrreldavad. Eesti on üks seitsmest proovivõtukohast. Sellise projekti puhul on äärmiselt oluline avalikkuse teavitamine – tutvustatakse laeva ning seal tehtavat teadustööd.

    Tara peatub Lennusadamas 1.-7.07 ja Meremuuseum on programmides kaasatud.

    Kuulsa polaarlaeva ja sihtasutusega Tara Ocean Foundation on olnud varasemad koostöösidemed nii Polaarklubil kui Meremuuseumil, nii otsustati korraldada ühine polaarfoorum 6. juulil.

    Registreeri foorumile SIIN

    Foto: 2022 01 03 PassageDuDrake_Mer&Tempête_Drone_DJI_0539 ©Marin LE ROUX-polaRYSE – Fondation Tara Ocean

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info