Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadama jahisadamasse saabub teaduspurjekas Tara

    Täna, 30.juunil, saabub Lennusadama jahisadamasse teaduspurjekas Tara. Purjekas peatub siin seoses Euroopa Molekulaarbioloogia Labori ja Tara Ocean sihtasutuse ühisprojektiga „Euroopa rannikute läbimine“ (TREC), mille eesmärk on tutvustada rannikute, merede ja ookeanite seisundiga seotud sotsiaalseid ja keskkonna-alaseid väljakutseid.

    Tara peatub Lennusadama A1 ääres ja on külastajatele avatud 5.-7. juulil kell 12.00-16.30. Purjekal saab uudistada elu merel ning tutvuda meeskonnaliikmete ja teadlastega. Tutvustatakse, milliste tööriistadega ja kuidas merel teadust tehakse ning kuidas saadud tulemusi kasutatakse. Räägitakse Tara ekspeditsioonidest ja põnevamatest seiklustest. Ekskursioonid toimuvad inglise keeles, vajadusel pakutakse eestikeelset tõlget. Vajalik eelregisteerimine:

    https://my.weezevent.com/tara-in-tallinn?fbclid=IwAR3ux_5cofMBTE6ENN6e88z7f4W4chCMRSLJ5WxkzuHbbqbQsA06eZe_PCo

    Lisaks toimuvad Lennusadama fuajees 1.-7. juulil kell 12.00-17.00 temaatilised töötoad.

    Töötoas „Ookeani nähtamatute elanike vaatlemine“ saab mikroskoobi abil merevee proove uurida ning avastada eluks Maal hädavajalikke olendeid, kes on paljale silmale nähtamatud. Arutatakse, miks tuleb merd ja seal elavaid organisme kaitsta.

    Teine töötuba – „Plastik meres, lahendused maal“ – keskendub plastireostuse ja sellega seotud keemiliste saasteainete uurimisele ning reostuse vähendamisega seotud lahenduste otsimisele. Tutvustatakse plastireostuse uurimismeetodeid, selgitatakse, kuidas plastik mere ökosüsteeme mõjutab ning arutletakse, kuidas igaüks saab plastireostuse vähendamisse panustada.
    Töötubade tegevust toetavad eesti keeles TalTech vabatahtlikud abilised. Lisainfo sündmuse Facebookis: https://www.facebook.com/events/634759238560431

    Foto: 2022 01 03 PassageDuDrake_Mer&Tempête_Drone_DJI_0539 ©Marin LE ROUX-polaRYSE – Fondation Tara Ocean

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info