Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseum otsib fotosid, mälestusi ja esemeid Naissaare ajaloost

    Seoses Naissaarele rajatava Meremuuseumi uue püsiekspositsiooni ja külastuskeskusega Nargen Nord kutsub muuseum inimesi üles edastama infot Naissaare ajaloo erinevate etappide kohta. Pakkuda võib fotosid, esemeid, joonistusi, skeeme, jooniseid, projekte, kaarte, kirjeldusi, mälestusi ja muud infot.

    Et uus muuseumikompleks Nargen Nord rajatakse merekindluse suurtükipatareisse 10A saare põhjarannikul, on eriti oodatud info, mis kajastab 20. sajandi alguses ehitatud militaarrajatiste projekteerimist, ehitamist ja purustamist 1918. aastal; aga ka infot suurtükipatarei ja teiste militaarehitiste hilisema kasutamise kohta Eesti Vabariigi ajal ja nõukogude okupatsiooniperioodil.

    Kogutud materjali võtame valikuliselt arvele muuseumikogusse. Muuseum on tänulik, kui võimaldatakse teha materjalist koopiaid, mida oleks võimalik kasutada näitustel.

    Digiteerime kogutud materjali ja soovi korral tagastame originaali omanikule.

    Palume asjad edastada Meremuuseumile 1. augustiks 2023.

    Ekspositsioonis kasutamist leidvate annetuste või eriti olulistele momentidele valgust heitva info edastajatele pakub Meremuuseum auhinnaks võimaluse sõita Naissaarele meremuuseumi esinduskaatril Carry ning külastada tulevase Nargen Nord muuseumikompleksi asukohta patareis 10A.

    Küsimuste ja täpsustuste puhul palun võtta ühendust Meremuuseumi peavarahoidja Ruth Ristmägiga aadressil ruth@meremuuseum.ee või telefonil 513 5861.

    Pitsat, Naissaare komandatuur (MM _ 8840 Aj e)
    Mereväelsed purustatud 12 tollise suurtüki patarei juures Naissaarel (MM F 638/14)

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info