Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Polaarklubi esitleb filmi eesti teadlase juhitud Soome polaarekspeditsioonist

    13. aprillil kell 18.00 kutsub Eesti Polaarklubi oma liikmeid ja muidu huvilisi Meremuuseumi Lennusadamasse vaatama Niko Nurmineni filmi Sounding Far Soth (Kauge lõuna kaja). Eestis esmakordselt näidatav film on tehtud aastatel 2018-2019 Soome Antarktika ekspeditsioonil Aboa polaarjaamas, kui ekspeditsiooni juhtis Eesti Polaarklubi liige Priit Tisler. Tisler sai oma panuse eest Soome polaaruurimistöös 2019. aastal Soome presidendi aumärgi Suomen Leijonan ritarimerkki (SL R) ehk Knight of the Order of the Lion of Finland.

    Priit Tisler on filmi Eesti esilinastusel ka ise kohal, teeb linateosele omapoolse sissejuhatuse ning vastab huviliste küsimustele. Filmis näidatakse Antarktikas tehtavat teadustööd, aga ka inimeste igapäevaelu polaarjaamas. Filmi esilinastus oli 15.09.2022 Soomes Rovaniemis asuvas Arktikumis.

    Viimati valmis film eestlaste tegemisest Antarktika polaarjaamas 1970. aastal, kui linastus Andres Söödi ja Mati Kase film “Jääriik”. 

    Niko Nurmineni filmi Sounding Far South kogupikkus on 81 minutit ning tiitrid on inglise keeles. 

    Antarktika filmiõhtu on tasuta ning eelregistreerimine pole vajalik. 

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info