Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Selgusid Eesti merendusajaloo teemalised parimad uurimistööd

    23. veebruaril täitus Eesti Meremuuseumil 88. asutamisaastapäev. Juba kolmandat korda toimunud üliõpilastööde konkursi statuudi kohaselt kuulutatakse sel päeval välja parimad Eesti merendusajaloo teemalised uurimistööd. Seekordsel konkursil märgiti eripreemiaga ära Ander Asbergi töö “Merinoorkotkaste tegevus kuni 1940.aastani”  ja Ivar Treffneri töö „A 17th Century Fluit Wreck in Gulf of Finland”. Ander Asbergi diplomitöö „Merinoorkotkaste tegevus kuni 1940. aastani“ on Kaitseväe Akadeemias kaitstud uurimistöö,  mis keskendub  noorsoo riigikaitse alasele kaasamisele  Eesti Vabariigis 1930. aastatel. Hindamiskomisjon pidas töö peamiseks tugevuseks seni kasutamata allikmaterjali kasutamist, hõlmates nii arhiivisäilikuid kui ka perioodikat. Uurimistöö käigus läbi viidud intervjuud annavad mõtteainet ka tänapäeva kontekstis, kuidas kaasata noori nii riigikatse kui ka merenduse ajaloo valdkonda. Ivar Treffneri magistritöö „ 17. sajandi flöidi vrakk Soome lahes“  on kaitstud Tartu Ülikooli Ajaloo- ja Arheoloogia teaduskonnas, mis keskendub Soome lahe suudmes avastatud, 17. sajandi hollandi laevatüübi  – flöidi vraki kirjeldamisele. Hindamiskomisjon pidas töö peamiseks tugevuseks töös kasutatud allikbaasi ja teema uudsust, kuna flöitidest pole merendusajaloolastel veel täielikku ülevaadet. Seega lisab uurimistöö uut teadmist 17. sajandi laevaehituse kohta. Eesti Meremuuseumi algatatud üliõpilastööde konkursil võivad osaleda nii Eesti kui ka välismaa kõrgkoolides õppivad bakalaureuse- ja magistriastme tudengid, kelle Eesti merendusajaloo teemalisest lõputöö kaitsmisest pole möödas rohkem kui kaks aastat.  
    Üliõpilastööde konkursi statuut Eesti Meremuuseumi kodulehel.  
    Statuut inglise keeles 
    Foto Aron Urb: Eelmise aasta võitjad
         

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info