Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseum otsib Naissaarele rajatava muuseumi projekteerijat

    Eesti Meremuuseum on kuulutanud välja riigihanke, et leida partner Naissaarel asuvasse Patareisse 10A kavandatud muuseumi Nargen Nord ja selle ümbruse projekteerimiseks. Pakkumused on oodatud tuleva aasta 23. jaanuariks.

    Eesti Meremuuseum ja Naissaarlaste Kogukond teevad koostööd eesmärgiga avada Naissaare väärtuslik militaarpärand külastamiseks uutmoodi muuseumina Nargen Nord. Aastaringselt avatud ainulaadse ekspositsiooniga on plaanis tuua esile siinse merekindluse ja Eesti meresõjanduse ajalugu.

    “Esimese uutmoodi muuseumi osana kavatseme avada Naissaare põhjaosas asuva Patarei 10A kompleksi. Väljakuulutatud riigihanke abil otsime partnerit, kes koostab projekti omaaegse rannakaitsepatarei ning selle ümbruse muuseumiks rekonstrueerimiseks. Seda kõike arvestusega, et soovime võtta külastajaid vastu alates 2026. aasta suvest ja kasutada võimalikult palju kestlikke lahendusi,” selgitas Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

    Projekt peab hõlmama nii Patarei 10A hoone rekonstrueerimist ja ümbruse planeerimist kui ka ekspositsiooni loomist. Partnerilt on oodatud kõik projekti koostamiseks vajalikud tööd (sealhulgas uuringute, ekspertiiside, mõõdistamiste ja muude vajalike tegevuste teostamine) ning nõustamine nendel teemadel.

    Meremuuseum viib riigihanke läbi rahvusvahelist piirmäära ületava avatud menetlusena. Pakkumused koos kvalifitseerimise dokumentidega on oodatud Riigihangete registri vahendusel 23. jaanuariks 2023 kella 12ks. Samas registris saab tutvuda riigihanke alusdokumentidega, mis sisaldavad ka uutmoodi muuseumi Nargen Nordi kontseptsiooni ja selle teostamise aluseid. Riigihanke viitenumber on 254306.

    Patarei 10A ja muuseumi Nargen Nord asukoha kaart (Eesti Meremuuseum).
    Patarei 10A hoone septembris 2022 (Eesti Meremuuseum/ Vuht).
    Rekonstrueeritud Patarei 10A eskiis (Eesti Meremuuseum/ KOKO arhitektid).
    Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen (Eesti Meremuuseum/ Kristi Sits).

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info