Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Eesti ja Rootsi muuseumid ootavad konverentsile merelisest pärandist

    Eesti Meremuuseum ja Rootsi Vrakimuuseum ootavad 10.-11. novembril 2022 konverentsile „Merelise pärandi populariseerimine läbi muuseumide”, et leida uusi võimalusi merelise pärandi ja seeläbi merekultuuri väärtustamiseks. Huvilised saavad registreeruda konverentsile hiljemalt 7. novembril 2022.

    “Soovime leida uusi lahendusi, kuidas äratada suuremat huvi merekultuuri vastu. Muuseumid läbi oma põhi- ja kaasnevate tegevuste mängivad selle teadvustamisel ning populariseerimisel olulist rolli. Alates 2016. aastal toimunud Eesti merekultuuri aastast on juba talletatud mitmeid häid kogemusi, kuid kindlasti on veel ka mitmeid kasutamata võimalusi,” tõi välja Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.  

    Tegemist on kolmanda rahvusvahelise konverentsiga, mille Eesti Meremuuseum pühendab merelisele pärandile. Tänavu toimub see koostöös Rootsi Mere- ja Transpordimuuseumide ühendusse kuuluva uue Vrakimuuseumiga Stockholmis.

    “Näiteks Läänemere põhjas peitub enamat kui ajalugu. Vrakke ja esemeid uurides saab uusi teadmisi ning oskusi ka bioloogia, füüsika, keskkonnahoiu, sotsioloogia, digitehnoloogia ning veel mitmetes koolide õppeprogrammi valdkondades. Meie muuseumil on pakkuda arvestatav kogemus. Samas me oleme avatud uutele lahendustele ja laiale koostööle,” ütles Rootsi Vrakimuuseumi juht Odd Johansen.

    Konverentsi esimesel päeval saab kuulata ettekandeid, mis toovad esile Eestis, Soomes, Rootsis, Norras, Iirimaal, Ameerika Ühendriikides ja Poolas proovitud lahendusi. Konverentsi teisel päeval saab osaleda töötubades, mis otsivad uusi võimalusi läbi muuseumide, haridusasutuste ja kogukondade koostöö. Seda kõike eesmärgiga väärtustada merelist pärandit.

    Mõlemal päeval toimub konverents Tallinnas, kuid ettekandeid on võimalik jälgida ka üle veebi. Töökeeleks on inglise keel. Nii esimesest kui ka teisest päevast saab osa võtta tasuta, ent õhtusöök on eraldi tasu eest.

    Konverentsil osalemiseks on vaja registreeruda sellele hiljemalt 7. novembril Eesti Meremuuseumi kodulehel. Samal lingil saab tutvuda ka konverentsi programmi, ettekannete teemade ja esinejatega.

    Fotod: 

    • Konverentsi kuulutus
    • Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen (Eesti Meremuuseum/ Kristi Sits),  
    • Rootsi Vrakimuuseumi juht Odd Johansen (Vrakimuuseum/ Anneli Karlsson).

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info