Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Fotogalerii: Lennusadama 10. sünnipäeva vastuvõtt tõi kokku üle 400 muuseumisõbra

    Tänavu 12. mail täitus 10 aastat, mil Lennusadama vesilennukiangaar on avatud meremuuseumina. Sel puhul kutsus Eesti Meremuuseum töötajad ja koostööpartnerid kokku pidulikule vastuvõtule.

    „Taassündinud Lennusadam toob ikka ja jälle rõõmu. Kümme aastat tagasi rõõmustasime selle üle, et teoks sai teostamatuna tundunud idee – luua legendaarsele allveelaevale kodu päästes hävimisest unikaalne ehitis. Nüüd saame rõõmustada aga selle üle, et jõudsime soovitud eesmärgini – kõigile avatud mereäärsel alal saab külastada uuenduslikku meremuuseumi. Rõõmu jätkub veelgi, sest käsil on mitmeid arendusi eesmärgiga edasi areneda ja laieneda. Siinjuures südamlik aitäh igale inimesele, kes meile on sel retkel toeks olnud,“ sõnas Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen oma tervituses kokku tulnud muuseumisõpradele.

    Pidulikul vastuvõtul esinesid tervitustega Eesti Vabariigi kultuuriminister Tiit Terik, Tallinna abilinnapea kultuuri vallas Kaarel Oja ja tolleaegne kultuurimister Rein Lang.

    Muuseumisõbrad said osa ainulaadsest kontsert-õhtusöögist. Uuenduslikule meremuuseumile kohaselt pakkusid erakordseid elamusi Elina Nechayeva, Tanel Padar, Eesti sõjaväeorkester, Reket ning Disco Tallinn vedurid Tom Lilienthal ja Widenski.

    Täna, 13. mail saavad sarnasest kontsert-õhtusöögist osa ka kõik muuseumisõbrad, kes vastavale avalikule üritusele pileteid soetasid. Homme, 14. mail on kõik oodatud muuseumimajja ekskursioonile muuseumi juhi Urmas Dreseniga, kes meenutab selle avamist ja räägib tulevikuplaanidest.

    Rohkem pilte: Lennusadama Facebook lehel Autorid – Hendrik Osula ja Kalev Lilleorg

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info