Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadam 10: ekskursioon arhitekti Andrus Kõresaarega avab Lennusadama sünnipäevanädala

    Alanud nädalal täitub kümme aastat, mil Lennusadama vesilennukiangaar on avatud meremuuseumina. Sellele pühendatud sünnipäevanädala avab arhitekt Andrus Kõresaar, kes 9. mail kell 18 algaval ekskursioonil meenutab ainulaadse muuseumimaja ehitust.

    „Enam kui sajand tagasi üleni raudbetoonist ehitatud angaar on ainus taoline maailmas. Kümme aastat tagasi me päästsime seda mälestist muutumast mälestuseks. Selleks tegime kaks aastat tööd, mis oli sama ainulaadne kui angaar. Heameelega meenutan kümneaastase muuseumimaja kuplite all, mis selle ehitamisel õnnestus hästi ja millega nägime tohutut vaeva,“ ütles taastamistööde arhitekt Andrus Kõresaar.

    Ta ootab kõiki huvilisi ekskursioonile „Taastamatud kuplid“ Lennusadama muuseumimajas esmaspäeval, 9. mail kell 18. Ringkäik kestab tund aega. Osalemiseks on vajalik muuseumipilet.

    Tänavu 12. mail täitub 10 aastat Lennusadama vesilennukiangaari avamisest meremuuseumina. Eesti Meremuuseum pühendab sellele terve rea sündmusi. Täpne info, millest võib Lennusadama sünnipäevanädalal osa saada, on avaldatud muuseumi kodulehel.

    Fotod: fotod Lennusadama angaari muuseumiks taastamise erinevatest etappidest. Allikas – Eesti Meremuuseumi kogud.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info