Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Avatud välinäitus ja nutimäng räägivad Lennusadama taassünnist

    Jalutuskäigul Lennusadamas saab uudistada välinäitust ja mängida nutimängu, mida Eesti Meremuuseum on pühendanud siinse muuseumimaja 10. sünnipäevale.

    „Tänavu 12. mail täitub kümme aastat, mil vesilennukiangaar on kõigile avatud meremuuseumina. Ainulaadset hoonet renoveerides ja siin uuenduslikku ekspositsiooni luues osutusime suunanäitajaks, kuidas kultuuripärandit päästa ning muuseumi kaasajastada, aga ka pealinna merele avada. Läheneva sünnipäeva eel jagame meenutusi väljakutsetest, mis sellega kaasnesid. Üheks võimaluseks neist osa saada on külastada Lennusadama väliala, kus kõiki ootab fotonäitus ja nutimäng,“ ütles Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

    Välinäitusel „Lennukuurist muuseumiks“ saavad külastajad uudistada paarikümmet seni avaldamata fotot, mis jutustavad ainulaadse vesilennukiangaari taastamisest uuenduslikuks meremuuseumiks. Näitus on avatud Kalaranna tänava poolsel väljakul.

    Kogu vesilennukiangaari ümbrusest leiavad külastajad viiteid nutimängule, mis on mõeldud peredele ja lastele vanuses alates 9. eluaastast. Selle käigus tuleb nutitelefoni abil otsida üles küsimused ning leida neile vastused. Mängus osalejad saavad võita loosis mitmeid muljetavaldavaid auhindu.

    Nii välinäitus kui ka nutimäng ootavad külastajaid 30. septembrini 2022. Lisaks nendele on võimalik saada ülevaadet Lennusadama kui muuseumi sünnist eriekskursioonidel ja kontsert-õhtusöögil. Täpse info kõikidest 10. sünnipäevale pühendatud sündmustest saab Eesti Meremuuseumi kodulehelt.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info