Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    FOTOGALERII: Meremuuseum ootab näitustele Johan Pitka merereisidest ja Eesti laevamudelite meistritest

    Eesti Meremuuseum avas Lennusadamas kaks uut näitust. Väljapanek „Kajutivestlused Johan Pitkaga“ viib koos kontradmiraliga üle ookeani Ladina-Ameerikasse. Näitus „Väikesed laevad, suured meistrid“ tutvustab Eesti tuntuimate mudeliehitajate töid.

    „Uute näitustega toome esile seni mõnevõrra varju jäänud Eesti merenduse lugu. Legendaarne kontradmiral on tuntud läbi üliolulise panuse Eesti riigi ja meie riigikaitse rajamisse. Samas on vähem teada asjaolu, et nooruspõlves seilas ta purjelaeva kaptenina mitu korda üle ookeani,“ selgitas Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen. „Iga laevamudel viib mõtteid taasloodud laevaga seonduvatele sündmustele. Seejuures käib vaid vilksamisi läbi, kelle kätega ja kuidas mudel valmis,“ lisas ta.  

    Tänavu 19. veebruaril täitub 150 aastat Johan Pitka sünnist. Sellele tähtpäevale pühendatud näitus „Kajutivestlused Johan Pitkaga“ meenutab aega, mida ta ise on nimetanud oma elu kuldseteks aastateks – elust Ladina-Ameerikasse seilanud kaugsõidukaptenina.

    Näitusel „Väikesed laevad, suured meistrid“ näeb kõikvõimalikes detailides26 laevamudelit Eesti mudeliehitajatelt. Juri Žurba, Ago Kalbergi, Pavel Vedehhini ja Aleksandr Stepanovi tööd on kõrgelt hinnatud nii meie riigis kui ka kaugemal. Näitust täiendab kataloogide kogumik, mis tutvustab Eesti Meremuuseumi laevamudeleid ja mudeliehitust üldisemalt.   

    Näitused on avatud külastamiseks kuni 15. jaanuarini 2023. Kogu täiendava info leiab Eesti Meremuuseumi kodulehel https://meremuuseum.ee/lennusadam/naitused.

    Fotod: Aron Urb

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info