Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Digiandmed kultuuripärandi teenistuses

    Eesti Meremuuseum ja Tallinna Ülikool kutsuvad pärandi, kultuuri, ajaloo ja digihumanitaaria valdkonna teadlasi ja praktikuid töötuppa „Digiandmed kultuuripärandi teenistuses”, mis toimub 24.–25. novembril 2021 Tallinnas Zoom´i vahendusel. Üritus hõlmab põnevaid ettekandeid tööstuse ja akadeemiliste ringkondade esindajatelt, valikut uurimuslikke esitlusi, praktiliste digioskuste töötuba ja ajalooandmete häkatoni.

    Mõlemad päevad algavad peaesinejate ettekannetega: Pat Tanner (Traditional Boats of Ireland Project) keskendub andmehõive kasutamisele digitaalsetes rekonstruktsioonides ja Maximillian Schich (CUDAN Open Lab, Tallinna Ülikool) käsitleb 25. novembril toimuva töötoa kontekstis kultuuriandmete analüüsi. Esimese päeva ettekanded käsitlevad suurandmete analüüsi, haldamise ja kasutamise eri aspekte kultuuripärandi uurimisel ja hoidmisel erinevates keskkondades.

    Andres Karjuse (Tallinna Ülikool) korraldatava teisel päeval toimuva andmehäkatoni töötoa eesmärk on luua viljakas pinnas edaspidiseks koostööks, tuues kokku valdkonnateadmised digihumanitaaria ja kultuuriandmete analüütika tehnilise oskusteabega. Häkaton algab algajasõbraliku praktilise töötoaga, mille eesmärk on tuua kokku inimesed mitmesugustelt erialadelt, aidates neil leida ühise (programmeerimis)keele.

    Pandeemia tõttu korraldatakse töötuba Zoomis. Kõiki esitlusi kantakse üle, võimaldades publikul veebis küsimusi ja kommentaare esitada. Ka teise päeva häkaton toimub neti vahendusel.

    Üritus toimub inglise keeles

    Palume ennast eelnevalt registreerida siin: https://meremuuseum.ee/workshop2021/

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info