Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Stockholmis avatakse vrakimuuseum

    22.septembril avatakse piduliku tseremooniaga Rootsi kuninga osavõtul Djurgårdenis Stockholmis vrakimuuseum Vrak.  

    Eesti aja järgi kell 17.00 algavat rootsikeelset avamistseremooniat saab jälgida muuseumi kodulehelt: https://www.vrak.se/en/.

    Uus muuseum on mitmel moel seotud ka Eestiga. Vrakimuuseumi nõukogu liikmete hulka kuuluvad Eestist Muinsuskaitseameti allveearheoloogia nõunik Maili Roio ja Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen. Avamisel osalevad Eesti Meremuuseumist Urmas Dresen ja teadusjuht Hele Kiimann. Muuseumid on omavahel kokku leppinud edasises koostöös, mh. allveearheoloogiliste teaduslike andmete kogumisel ja analüüsimisel. Vrakimuuseumi püsiekspositsiooni täiendab ka laenatud museaal Eesti Meremuuseumi kogudest. Selleks on reisilaev Estonia baarikassa võti (pildil), mille võttis kaasa baarman enne laevalt lahkumist. Ehkki museaale on laenatud välismaale näitustele varemgi, on seekord tegemist esmakordse laenuga, mis läheb välismuuseumi püsiekspositsiooni

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info