Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Lennusadama jahisadama hooaeg avati merepääste demonstratsiooniga

    Neljapäeval, 27. mail avati Lennusadama jahisadama hooaeg merel. Toimus mereparaad ning Politsei- ja Piirivalveameti lennusalga pinnaltpääste demonstratsioon kopterilt.

    „Mereparaadil osales pea 40 laeva nii Lennusadama kui ka teistest lähedal asuvatest sadamatest. Paraadi juhtlaevaks oli Sunlinesi laev Venus, millega said merele tulla ka kõik teised huvilised. Lisaks oli pealtvaatajaid kogunenud Katariina kaile,“ rääkis Lennusadama jahisadama juht Lauri Väinsalu.

    „PPA lennusalk pakkus kohaletulnutele efektse show, kui päästeparvelt vintsiti kopterisse päästetavad. PPA jetilt näidati inimese veest väljatõmbamist. Lisaks PPA-le kuuluvad meie tänusõnad demo õnnestumise eest Viking Life Savingule ja Tallinna vabatahtlikule merepäästele,“ ütles Väinsalu.

    Sündmusega märgiti ka Merd Mööda Matkama üritustesarja algust, mis leiab Lennusadamas aset igakuiselt, et vahetada meritsi matkamise kogemusi ja tuletada meelde mereohutuse põhitõdesid.

    Lennusadam on kodusadamaks ligi 80 alusele, millest kümmekond pakuvad lahesõite ja pääsu lähisaartele. Lennusadama jahisadamat peab Eesti Meremuuseum. Fotod Berit Hainoja.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info