Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Algab järjejutt lastele võõrliigi Läänemerre sattumisest

    Meremuuseum toob väikeste kuulajateni järjejutuna Katrin Väljataga raamatu „Ümarmudil otsib kodu“. Auhinnatud lasteraamat selgitab põneva loona ja lihtsas keeles Läänemere ökosüsteemi.

    Kümneosaline järjejutt avaldatakse Lennusadama YouTube’i kanalil igal esmaspäeva ja neljapäeva hommikul kell 9 ning peatükid jäävad alaliselt järelkuulatavaks. Raamatut loeb ette nuku- ja maskiteatri näitleja Sandra Lange.

    „Plaan oli erinevate tegelaste kaudu jutustada üks lugu Läänemerest nii, et haaratud oleksid erinevad meie merele iseloomulikud taimed ja loomad. Lähtusin kirjutamisel võtmesõnadest: ümarmudil, ökosüsteem, võõrliigid, looduskaitse, lõbus,“ ütles raamatu autor, merebioloogi ettevalmistusega Katrin Väljataga.

    Lasteraamatu “Ümarmudil otsib kodu” on välja andnud Tammerraamat koostöös Eesti Meremuuseumiga. Pildid joonistas Anu Kalm, kujundas Angelika Schneider ja toimetas Tiina Tammer. Raamat on pälvinud Eesti Lastekaitse Liidu ja Lastekirjanduse Keskuse Hea lasteraamatu tiitli ning Eesti kauneimate raamatute konkursil eripreemia.

    Raamat sündis koos Lennusadamas avatud näitusega “Läänemeri maailmameres”. Näitus jääb peale koroonapandeemia piirangute lõppu avatuks 1. augustini 2021.

    Raamat muuseumipoes: https://meremuuseumipood.ee/toode/umarmudil-otsib-kodu/   

    Teade Facebookis: https://www.facebook.com/Lennusadam/posts/4470796976282682 Fotod: Aron Urb, Laura Nestor.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info