Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseum otsib jäädvustusi 1992. aasta purjeõpperegatist

    1992. aasta suvel väisas Eestit rahvusvaheline suurim purjeõpperegatt The Tall Ships Races, mis külastab taas Tallinnat eeloleval suvel. Seoses suursündmuse tulekuga ootab Eesti Meremuuseum teateid erakogudes olevate materjalide kohta 1992. aasta regatist.

    „Juba mais plaanime Lennusadamas avada väikese teemaala, mis tutvustab sündmust ning mõningaid erilisi purjelaevu, mille mudelid ka oma kogudest välja toome,“ rääkis Meremuuseumi teadur Feliks Gornischeff. „Näitust ette valmistades avastasime, et 1992. aastast meil materjale napib ning üllatuslikult puuduvad vastavad videokaadrid ka rahvuslikest filmiarhiividest. Seetõttu on meil palve kõikidele, kes sündmust jäädvustasid või kellel on alles regatiga seotud esemeid, võtta ühendust Meremuuseumiga“ ütles Feliks Gornischeff.

    Infot 1992. aastal toimunud The Tall Ships Races purjeõpperegati jäädvustuste ja sündmusega seotud esemete kohta ootab muuseum aadressile: kogumine@meremuuseum.ee. Lisainfot annab peavarahoidja Ruth Ristmägi, tel. 513 5861. Põnevamad foto- ja videosalvestused eksponeeritakse teemaalal Lennusadamas.

    Pikaajalise traditsiooniga rahvusvaheline avamere õpperegatt The Tall Ships Races Tallinn 2021 toimub 15.-18. juulil. Laevade meeskondadest vähemalt poole moodustavad erinevatest riikidest kandideerinud noored.

    Plakat 1992. aastast Eesti Meremuuseumi kogust. The Tall Ships Races Tallinn 2021 koduleht: https://www.tallshipstallinn.ee/

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info