Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Meremuuseumi tunnustati Kultuurkapitali sihtkapitali aastapreemiaga

    Eesti Kultuurkapital tunnustas Eesti Meremuuseumi rahvakultuuri sihtkapitali muuseumi aastapreemiaga. Paksu Margareeta arendusprojekti on tunnustatud veel seitsme auhinnaga.

    Eesti Meremuuseum pälvis Kultuurkapitali preemia pühendunud merekultuuri hoidmise, meretraditsioonide ja merepärandi populariseerimise ja kõigile ligipääsetava Paksu Margareeta püsinäituse loomise eest.

    Vastates rahvakultuuri sihtkapitali nõukogu esimehe Ave Matsini küsimusele, tõdes Meremuuseumi juht Urmas Dresen, et muuseumile pakkus uue püsinäituse loomine üllatusi. „Suur üllatus oli see, mis tuli välja endisest sisehoovist – müürid, käigud ja kanalid. Samuti oli üllatus, et süvendustööde käigus tuli välja selline asi, mis ei ole kunagi määratud välja tulema. Selleks oli toonase Meremuuseumi juhtkonna ja Poola restauraatorite torni tugisambasse paigutatud ajakapsel. Seda me eksponeerida ei saa, sest see oli sinna mõeldud ja selle me ka sinna tagasi panime,“ rääkis Dresen.

    Uue püsinäituse erakordsuse osas nimetas Urmas Dresen eelkõige keskaegse koge vrakki, mille tõukejõuna kogu lahendus sündis. Muuseumijuht peab märkimisväärseks ka head tasakaalu esemete ja multimeedia vahel, mis toovad meieni aegread ja näitavad, kuidas suhestume kogu maailmaga.

    Tehnoloogia kasutuse eest tunnustati muuseumi ka üleeuroopalise Heritage in Motion auhinnaga. Veel on Paksu Margareeta arendusprojekt pälvinud loovus- ja disainiauhinna Kuldmuna graafilise disaini eest (Polaar Studio) ja digilahenduste eest (Platvorm), Tallina Ettevõtlusameti Aasta turismiteo, Pimedate Liidu Aasta teo ja Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu Aasta ehitusprojekti auhinnad. Teise koha preemia omistati muuseumile jätkusuutliku kultuuriturismi konkursil The Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards mere-, ranniku- ja veepärandi kategoorias. Video auhinna üleandmisest, Eesti Rahvusringhääling: https://kultuur.err.ee/1608097366/erisaade-kultuurkapitali-rahvakultuuri-sihtkapitali-preemiad

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info