Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Läänemere päeval oodatakse lapsi Lennusadamasse

    27. augustil kella 10–11.30 kutsub Eesti Meremuuseum Lennusadamasse lapsi ettelugemis- ja meistardamishommikule, kus räägitakse, miks on Läänemeri nii eriline.

    Vesilennukite angaaris loetakse ette katkend Meremuuseumi ja Tammerraamatu koostöös ilmuvast uuest lasteraamatust “Ümarmudil otsib kodu”, mille autoriks on Katrin Väljataga.

    Seejärel räägitakse, mis on mereprügi ja mis on kultuuriväärtus ning järele saab proovida allveejoonistamist. Video vahendusel saab kuulda Jan Uuspõldu lugemas muumide seiklustest Läänemerel.

    Lapsi suunab muuseumis ümarmudil Ülo, kes on oktoobris avatava näituse „Tundmatu ookean. Läänemeri maailmameres“ maskott.

    „Eesti Meremuuseum ühineb heal meelel Soome Instituudi algatusega, et pöörata tähelepanu Läänemere seisukorrale,“ ütles Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen. „Keskkonnahoiu ja kliimamuutuste probleemide teadvustamiseks oli meremuuseum partneriks ka Antarktika avastamise 200. aastapäeva märkival ekspeditsioonil. Lähitulevikus, 17. oktoobril avame maailmamerest rääkiva näituse, millest osa tuleb Ameerika Loodusloomuuseumist ja osa oleme koostanud koos Eesti teadlastega,“ lisas Dresen.

    Läänemere päeva toimumist Eestis koordineerib Soome Instituut koos Soome suursaatkonnaga Tallinnas.

    Lennusadama sündmus Facebookis: https://www.facebook.com/events/2654459668125528  

    Läänemere päeva katusleht: http://www.laanemerepaev.ee/  

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info