Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Õpilaste polaarviktoriin oli menukas

    18.-24. novembrini toimunud polaarviktoriinist võttis osa 159 koolinoort üle Eesti. Lõppvooru, võitlema koha eest Arktika ekspeditsioonile, pääses 37 õpilast.

    „Rõõmustav oli see, et tase oli päris hea ning osalejaid oli üle Eesti,“ ütles Eesti Polaarklubi president Andres Tarand. „Huvitav oli näha, et populaarseimad valdkonnad kõigi vastanute hulgas, millega sooviti ekspeditsioonil tegeleda, olid fotograafia, bioloogia, kliimateadus, geoloogia ja kunst,“ kommenteeris Tarand.

    Viktoriinis oli 41 küsimust. Valikvastustega küsimused ja õiged vastused on avaldatud Meremuuseumi kodulehel: https://meremuuseum.ee/opetajale-ja-koolile-2/polaarviktoriin-2019-2020/

    Järgmiseks tuleb edasipääsenutel sooritada videoülesanne polaarteemalisest uurimisprojektist teaduse, ajaloo või kunsti vallas, mida soovitakse Arktikas koos Polaarklubi juhendajatega läbi viia. Polaarviktoriini finaal toimub Antarktika esmanägemise aastapäeval, 28. jaanuaril Paksus Margareetas. Kohapeal selgitatakse välja viis parimat, kes pääsevad 16.-22. märtsil toimuvale ekspeditsioonile Arktikasse.

    “Esimese polaarviktoriini üks võitjatest, Maria Huntsaar, õppis Teravmägedel ja jätkab õpinguid Aberdeeni Ülikoolis. Praegu ta kandideerib Facebookis, et pääseda 300 km koerarakenditega matkale Põhja-Rootsi. Aitame oma polaartüdrukut!” kutsus Tarand üles polaarhuvilist noort toetama. Hääle saab anda: https://polar.fjallraven.com/contestant/?id=7790&backpage=1&order=popular&region=1

    Polaarviktoriini korraldab Eesti Polaarklubi koostöös Eesti Meremuuseumiga. Polaarklubi tähistas 1. detsembril oma 35. aastapäeva ning Antarktika lepingu 60. aastapäeva. Polaarviktoriini toetavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Eesti Polaarfond ja Albion Reisid ning see on osa Eesti Meremuuseumi ja MTÜ Thetis Ekspeditsioonid korraldatavast Antarktika populaarteadusliku ekspeditsiooni ürituste sarjast.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info