Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Paks Margareeta sai Eestis ainukordse lifti

    27.augustil paigaldati Paksu Margareetasse Eestis ainulaadne lift. Ühtlasi sai Paksust Margareetast ainus vanalinna torn, kus sõidab lift.

    „Kuigi lahenduse leidmine lifti mahutamiseks torni koostöös Muinsuskaitse Ametiga oli ajamahukas ning kaevetöö, et lifti alla paigutada 7 meetri pikkune silinder, oli antud oludes väga keerukas, läksid lifti paigaldustööd oodatust sujuvamaltki,“ oli Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen rahul. „See sisendab optimismi, et vaatamata ehitusel ilmnenud ootamatustele saame muuseumi avada plaanitult aasta lõpus,“ ütles Dresen.

    “Liftid suurtükitornis ja hoovimajas ning rajatud kaldteed muudavad muuseumi liikumisraskustega inimestele ligipääsetavaks ligi 90 protsendi ulatuses, mis on maksimaalne, mida muinuskaitsealune keskaegne ehitis teha võimaldas,” jätkas Dresen. Muuseumijuhi sõnul rakendatakse ligipääsetavuse tagamiseks mitmeid maailmas kasutusel olevaid lahendusi nii pimedatele ja vaegnägijatele, kuulmisraskusega ja intellektipuudega külastajatele.

    Ligipääsetavuse loomist toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital, EV100 ja osalemine rahvusvahelises pojektis TANDEM. Uue Paksu Margareeta muuseum-külastuskeskuse ehitust toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Euroopa Regionaalarengu Fondist.

    Fotod: Mats Õun

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info