Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Paksu Margareeta muuseum-külastuskeskus saab täna nurgakivi

    Täna pannakse nurgakivi Eesti Meremuuseumi Paksu Margareeta uuele muuseum-külastuskeskusele. Tseremoonial osaleb kultuuriminister Indrek Saar, kesklinna vanem Vladimir Svet, meremuuseumi nõukogu esimees ja TTÜ Mereakadeemia direktor Roomet Leiger, muuseumi juht Urmas Dresen, ehitaja, arhitektid ning teised hoone ja ekspositsiooni valmimisega seotud inimesed.

    “Nurgakivi asukohaks saab sissepääs tulevasse koge halli, mis asub praeguses sisehoovis,” rääkis Urmas Dresen. Ta meenutas, et ehitustööde käigus maapõuest avastatud müüriosad on tõenäoliselt muuseumi tähteksponaadi, keskaegse laevavraki kaasaegsed. “Nii saab ühes suurtükitorniga moodsas muuseumis olema ka palju ehtsat ajaloohõngu,” sõnas Dresen.

    Nurgakivi kapslisse pannakse Eesti vanima ajalehe Postimehe tänane number, ajakiri Meremees, käibel olevaid münte, 3D mudel koge vrakist ning mälupulk, millel on ehitusprojekt, pildid Suurest Rannaväravast ja Paksust Margareetast ajaloos, tänasel ehitusplatsil ja visandid tulevasest püsiekspositsioonist.

    Uues muuseum-külastuskeskuses saab tutvuda Eesti laevaehituse, meresõidu ja -kaubanduse lugudega keskajast tänapäevani. Üle 700-esemeline püsinäitus koos ligi 70 laevamudeli ning 50 käed-külge ja digilahendusega on mõeldud igas eas ajaloo- ja merendushuvilisele, sh. erivajadustega külastajatele. Arendusprojekti toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Euroopa Regionaalarengu Fondist ning võrdsete võimaluste loomist Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja EV100. Muuseum-külastuskeskus plaanitakse avada 2019. aasta novembris.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info