Teksti suurus

Reavahe kõrgus

Kontrastsus

Muud valikud

Liitu uudiskirjaga

    Ilmus raamat “Jäämurdja Suur Tõll”

    ST-raamat-480x360Meremuuseum on üllitanud raamatu meie auväärsest jäämurdjast Suur Tõll.

    Uurimus jäämurdja ajaloost annab ülevaate laevameeskonna argipäevast, jäämurdja tehnilistest aspektidest ja sisekujundusest. Raamat sisaldab seni avaldamata originaaljooniseid, fotosid, väljavõtteid dokumentidest ja meeskonna nimekirja aastatest 1922–1940.

    1914. aastal Saksamaal valminud jäämurdja Suur Tõll on ainus Balti riikides säilinud Teise maailmasõja eelne aurulaev, esindades sellega nii siinset aurulaevanduse kui ka jäämurdmise ajalugu. Kahe maailmasõjavahelise Eesti suurim jäämurdja andis tollal Tallinna sadamale võimaluse aastaringseks väliskaubanduseks.

    Kaks aastat tagasi sajandat sünnipäeva tähistanud Suur Tõll sai enne tähtsat sündmust ka suures osas restaureeritud. Muuhulgas taastati paljud siseruumid ning avati laeva ajalugu tutvustav ekspositsioonisaal.

    Oma ajaloo jooksul viis korda eri võimude all nime vahetanud aurikust kõneleva raamatu koostajad on Eesti Meremuuseumi teadurid Mihkel Karu, Priit Lätti ja Teele Saar. Raamat ilmub Eesti Meremuuseumi ja kirjastuse ARGO koostöös.

    Teos on müügil eesti-, inglis-, ja soomekeelsena raamatukauplustes üle Eesti ning Lennusadama ja Paksu Margareeta muuseumipoodides.

    Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

    Save preferences More info